Om Galleri Mainsøe

Danske landskaber

Galleri Mainsøe på Sj. Odde i Geopark Odsherred åbnede i 1998. En lang række malerier malet med olie på lærred, træ og jern, samt akvareller er siden udstillet og handlet i galleriet.

Jeg er uddannet på Danmarks Designskole, linjen for tegning/grafik og har siden modtaget undervisning af billedkunstnerne Egon Bjerg Nielsen, Ulrik Hoff og Gerda Swane. Jeg tilhører den nye generation af malere, der har slået sig ned for at male i Odsherred på Sjællands Odde.

Jeg forsøger at forny den klassiske danske tradition for landskabsmaleriet og tager arven op efter Sigurd Swane, Oluf Høst, Edvard Weie og Niels Larsen Stevns. Som Oluf Høst gjorde det på Bornholm, vender jeg gerne tilbage til bestemte landskaber. Odsherreds og Sj. Oddes landskaber har siden min barndom inspireret mig, min far voksede op i Yderby, det var en kreativ familie og allerede som 8 årig satte far mig foran et hjemmegjort staffeli, siden har jeg forsøgt at fremkalde og vise stedets ånd.

Det er lyset, havet, himlen, årstiderne og vinden, der hele tiden skifter og skaber nye udfordrende og inspirerende motiver i overflod, der inspirerer.

Siden har jeg malet på alle mine rejser ved Frankrigs, Spaniens og Tysklands kyster. Byer og parker kan også inspirere, bla. Berlin, hvor jeg drev galleri et år, har også været kilde til en serie malerier fra Tiergarten, hvor jeg også holdt malekurser. 

Malerierne har ikke navne, men er mere stemninger og de fleste er både impressionistiske, sarte og poetiske fortolkninger af natur, men ind imellem viser sig også en stærk sanselig og ekspressionistisk skildring, hvor farverne bliver overraskende og anderledes. 

Besøg Galleri Mainsøe, Oddenvej 252, 4583 Sj. Odde. Danmark. Tlf.: 0045 21 45 17 74, som er smukt beliggende mellem den røde Odden Kirke, hvor søhelten Peter Willemoes ligger begravet og fiskerihavnen med udsigt til Kattegat, med det smukke hvide røgeri på klinten, som er tegnet af Arne Jacobsen. Åben ml. kl.: 10-17. 

Åbningstider: alle dage kl. 10-17, undtagen vinter 1. okt.-31.marts kun åbent fredag – søndag 10-17,

www.galleri-mainsoe.dk

Foto: Susanne maler i marken