SJ.Odde

Solvognen

Solvognen er et dansk nationalt bronzealderfund fra ca. 1400 år f.kr., den er udstillet på Nationalmuseet i København. Den blev fundet i Trundholm Mose i Odsherred i 1902. Den viser en hest, der trækker en sol. Den er sikkert blevet brugt til offergave. Der står en kopi af den på Odsherreds Museum i Nykøbing Sj., som er den nærmeste større by til Strandgården og ligger 25 km derfra.

Willemoes

Galleri Strandgården blev bygget i 1877 og ligger i et historisk område, det var her 200 m ud fra kysten at Willemoes skib sank i 1808. Det hed Prins Kristian Frederik. Skibet blev angrebet af engelske krigsskibe og det blev blodigt, vraget ligger der endnu og ofrene ligger begravet på Odden kirkegård. Kirken ligger 500 m fra Galleri Strandgården.

Odden Kirke

Den røde Odden Kirke er en lille smuk vejkirke fra det 13. århundrede. På kirkegården er et monument for Willemoes og de 68 døde ofre fra søslaget, inde i kirken hænger en lille model af Willemoes´ skib.

Havnebyen og Arne Jacobsen

Havnebyen er en lille fiskerby med flere restauranter, b.la. Den Gyldne Hane med det lille hotel. Om sommeren er der mange turister der besøger byen og de små fiskerbåde, hvor man kan købe frisk fisk. Havnen har en stor lystsejler del, som er tæt pakket med sejlskibe hver sommer og der er et nyt tunmuseum, der fortæller om tuneventyret på Odden fra 1928. Øverst på bakken med udsigt over havnen og Kattegat ligger røgeriet, der er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen, et meget populært turistmål. Man kan købe nyrøgede fisk i det smukke røgeri tegnet af Arne Jacobsen, som er en af de mest kendte danske designere og arkitekter i Danmark. Han har designet mange kendte bygninger, b.la. det store SAS Royal Hotel midt i København og mange møbelklassikere. Røgeriet har tre skorstene og en cirkelrund privat bolig nedenfor. Galleri Strandgården ligger ca. 1 km herfra.